סיפור משפחתי

נפטון מוצרי מזון בע"מ היא חברה משפחתית אשר הוקמה בשנת 1981 מתוך אהבה לאוכל בכלל ולתבלינים בפרט. חיבורה של המשפחה לאוכל, ולרצון להשביחו באמצעות טעמים חובקי עולם, נטוע אי שם, בהודו הרחוקה, שם סחרו אבות המשפחה בתבלינים, והתמקצעו בתערובות תיבול שסודם שמור עד היום.

לאחר למעלה משלושה עשורים של וותק בשוק התבלינים העולמי, וארבעה דורות של עשייה, חברת נפטון היא אחת מיבואניות הגדולות בישראל של תבלינים וחומרי גלם לענף המזון. היא מייבאת, מייצרת, משווקת ומייצאת לשוק המוסדי והקמעונאי מגוון תערובות תיבול ייחודיות, תבלינים איכותיים, עשבי תיבול, מבחר רחב של רטבים וממרחים משובחים, תערובות תיבול עשירות לאורז ומוצרים נוספים.

"אנחנו משפחה שמייצרת טעמים שמשפחות אוהבות" אומר יונתן, מנכ"ל החברה ובעליה.

במפעל, אשר גדל מ- 400 מ"ר ל- 2,800 מ"ר וממוקם היום בבאר שבע, מועסקים עשרות עובדים תושבי האזור. העובדים – בהם רואה יונתן משפחה אחת גדולה – מסייעים לשמר את הידע, לתרום לחדשנות ולהקפיד על האיכות, עקרונות העוברים במשפחה מזה ארבעה דורות.

 

מקפידים על מגוון, מתמקדים באיכות

  • מגוון

כדי להוסיף טעם לאוכל, ולאפשר זאת לבשלנים מתחילים כמו גם למקצוענים, למעוניינים בארוחות גורמה לצד המבקשים להתענג על ארוחות יום יומיות, מקפידים בנפטון להציע ללקוחות מספר סדרות מובחרות של תבלינים, תערובות תיבול, ממרחים, רטבים לבישול ותערובות לאורז.

"כל המוצרים הם כמו ילדי, אבל אני גאה במיוחד במוצרים בהם אין לנו כמעט מתחרים – ניו אורלינס פילדלפייה, טייג'ון, תבלין טוסקנה ותבלין לסטייק" אומר יונתן.

בין המוצרים המשלימים ניתן למצוא תערובות לפלאפל, ציפוי לשניצלים ואבקות מרק. כל מוצרי החברה– במשקל או באריזה – מוצעים בנקודות מכירה של רשתות השיווק בכל רחבי הארץ. למפת נקודות המכירה

 

  • איכות

תבליני נפטון מגיעים ישירות משדות המגדלים ברחבי העולם, והם מושלמים באיכותם. כל המוצרים נטחנים ונארזים במפעל בטכנולוגיות חדישות, ללא מגע יד אדם, וכך הם שומרים על טריותם וניחוחם.

עקרון האיכות הוא אחד העקרונות הבולטים בחברה מזה שנים רבות. "כדי לשמור על איכות לאורך זמן, ללא פספוסים או תקלות, החלטתי להתמקד לא רק ביצור אלא גם ביבוא. כך הפיקוח נמצא בידי מתחילת התהליך ועד סופו. בנוסף, החברה נאמנה למספר מגדלים נבחרים כבר למעלה משני עשורים. אני לא חוסך באמצעים כדי להיות תמיד הראשון באיכות" מדגיש יונתן ומוסיף "עד סוף 2015 יהיו כל מוצרינו מוצרים ללא מונוסודיום גלוטומט וללא גלוטן – לרווחת הציבור הנזקק לכך ובעצם לציבור כולו, העובר היום למזון בריא יותר ולתיבול טהור וללא תוספות".

 

לשוק הפרטי ולשוק המקצועי

"כל לקוח חשוב עבורי באותה מידה. פרטי או מקצועי, אין זה משנה… אנו מעוניינים לספק לכולם את חווית הקנייה הטובה ביותר. המוצרים שלנו מתקדמים טכנולוגית וחדשנים.  פעמיים קיבלנו את פרס החדשנות בערוכות בחו"ל (פרייבט לייבל ובכושרפסט) ואין לי ספק שהפרסים מעידים שגם השוק מכבד ומעריך את תוצרתנו" אומר יונתן.

עם הפנים לעתיד

השילוב המיוחד בין ידע וסודות שעברו מדורות קודמים, טכנולוגיות חדשניות, קווי ייצור אוטומטיים וחומרי גלם טריים הכרחי למוצרים בעלי צבע עז, טעם משובח וארומה משכרת. יחד עם זאת,  נפטון רואה את עתידה לא רק במוצרים משובחים. החברה פועלת תחת תקני איכות מחמירים, ובשנים הקרובות שואפת להגדיל את היצוא ולחשוף את המוצרים לאוכלוסיית אירופה וארה"ב תוך השארת הייצור בארץ, במפעל המתוכנן לגדול פעם נוספת במהלך 2016.

ומסכם יונתן: "כדי להמשיך להיחשב חדשניים אנו מחויבים לשמירה על שירות מקצועי ואיכותי, גילוי ערנות למגמות חדשות במטבח האתני, מתן מענה לאתגרים מגוונים ופיתוח תערובות תיבול על פי דרישה ייחודית."