היישר מאינדונזיה – תבלין הציפורן

ציפורן

ציפורן הוא תבלין העשוי מכפתורי פרחים מיובשים של עץ תבלין טרופי ירוק עד בשם אוגניית הציפורן (שם מדעי: Syzygium aromaticum) ממשפחת ההדסיים. מוצאו של העץ הוא איי מלוקו, המכונים "איי התבלין", שבמזרח אינדונזיה. הטעם של הציפורן הטחונה דומיננטי מאוד ולכן צריך להשתמש בה במשורה1

במטבח הצרפתי נהוג לשבץ מסמרי ציפורן (אותם מסירים לפני ההגשה) בבצל בתבשילים ובמרקים כמו כן משתמשים בו לבישול יין חם וריבות. ציפורן טחונה מוסיפים למאכלי בשר טחון וגם למאפים מתוקים דוגמת עוגת דבש.

TAGS: