התבלין הזהוב- הכורכום

Turmeric, isolated

התבלין המופק מהשורש הוא בעל טעם עדין ונותן למאכלים צבע זהוב. תבלין זה המופק מקנה השורש (המזכיר בצורתו את קרוב משפחתו – הזנגביל) מופיע בצבע כתום ועטוף בקליפה חומה ומהווה מרכיב חשוב בתערובות המסאלה (קארי) ההודיות והחווייג' התימני . בנוסף הוא גם מסייע במתן צבע מתאים לחרדל.
בצורתו הטריה הוא מכיל אשלגן, חומצה אסקורבית (ויטמין C), בטא-קרוטן וחומרים מעכבי חמצון ומשמש בבישול בעיקר בצורתו הטחונה, עיקר תפקידו להעניק צבע עז ולחזק טעמם של תבלינים אחרים. במטבח הישראלי מוכר הכורכום ככזה הצובע אורז לבן והופך אותו בפי הילדים אורז צהוב.

TAGS: