כטעם הפלאפל – תבלין הכמון

כמון

כמון (שם מדעי: Cuminum cyminum) הוא צמח תבלין חד-שנתי ממשפחת הסוככיים, אשר תפוצתו הטבעית ממזרח הים התיכון ועד מזרח הודו. ישנם מקורות שונים המאמינים כי מקורו של הכמון מסרי לנקה, פקיסטן, סוריה וטורקיה. פירות הצמח משמשים להפקת תבלין הכמון (בכל פרי יש זרע אחד).

הכמון מאפיין את המטבח ההודי והמזרח תיכוני וגם את זה של צפון אפריקה,  הכמון מרכיב חיוני בתערובת קארי גאראם מסאלה ובהרט. טעמו וניחוחו מעלים מיד חשקים לפלאפל או לפחות לביסלי בטעם פלאפל המתובל בנדיבות בכמון טחון.

TAGS: