מוסיף טעם ייחודי – אגוז מוסקט

אגוז מוסקט

מוסקט הוא עץ אשר מזרעיו הטחונים מופק תבלין ומקליפתו החיצונית של הזרע מופק תבלין נוסף.
השם "מוסקט" מקורו בצרפתית, וכמו זן הענבים הקרויים מוסקט, מקור המילה מלטינית "ריחני".
לתבלין "אגוז מוסקט" טעם מעט מתקתק ועדין ונעשה בו שימוש בתעשיית עיבוד מזון,
בעיקר בתיבול מוצרי בשר. שימושים פולאריים בתבלין תמצאו במרקים, רטבים, מוצרי
מאפה ותערובות תבלינים כמו אבקת קארי. מאוד מומלץ לקנות אגוז מוסקט שלם ולגרר
במגררת קטנה בכל פעם שיש צורך. רק כך יהיה אפשר להעריך את הארומה ואת הטעם
הייחודיים של התבלין. טעמו הפיקוטי הולך באופן מסורתי עם רטבים לבנים דוגמת רוטב
בשמל ורוטב שמנת כמו גם עם מאכלי שמנת וביצים כגון קישים, מרקי קרם גרטן תפוחי
אדמה וגם מאפי פירות מתוקים.

TAGS: