עשבי תיבול – לטעם ולבריאות
השימוש בעשבים למרפא ולתבלין הוא עתיק יומין. מוסיפים טעם וריח ומגוונים את המאכלים שלנו עוזרים לתהליך העיכול ומפתחים תאבון מעשירים את תזונתנו בויטמינים, מינרלים, שמנים אתריים, כלורופיל ואנזימים
עשבים שאינם לשימוש מיידי יש לשמור במקרר בתוך שקית פלסטיק סגורה היטב (כדי שלא יירקבו), או לשים אותם בצנצנת כשהגבעולים במים.
עשבים מיובשים יש לשמור בצנצנות סגורות היטב
עירית
משמשת לתיבול סלטים, דגים ורטבים לפסטה.
האליצין שנמצא בעירית (כמו גם בבצל ובשום) ידוע כתורם לעיכוב התפתחות סוגי סרטן מסויימים ולהפחתה של לחץ דם וכולסטרול. העירית מכילה נוגדי חימצון ועשירה בויטמינים ומינרלים.
כוסברה
תבלין נפוץ במטבחים רבים (בעיקר המטבח ההודי והמזרח אסייתי). ניתן להוסיף לסלט,לתבשילים, לבשר ועוד.
הפיטוכימיקלים בכוסברה נחשבים כמסייעים במניעת סרטן. זרעי הכוסברה מקלים על כאבי בטן וכאבים בפה.
אורגנו
אורגנו הוא תבלין נפוץ במטבח האיטלקי. משמש לתיבול פסטות ופיצות וכן, לסלטים ותבשילים אחרים.
האורגנו משמש כתרופה נגד שיעול (כאשר חולטים אותו במים רותחים), הקלה על ליחה ושיפור מערכת העיכול.
פטרוזיליה
משמשת לתיבול ממרחים (טחינה לדוגמא), תוספת לסלט ותיבול של תבשילים ודגים. נפוצה מאוד במטבח הערבי.
מסייעת בטיפול בזיהומים בדרכי השתן ובאבנים בכליות. מכילה ויטמינים ומינרלים ונוגדי חימצון רבים. לנשים בהריון מומלץ להימנע מכמויות גדולות של פטרוזיליה לאור העובדה שהיא מכילה חומרים המגרים את הרחם.
שמיר
משמש כתוספת לסלטים, תיבול דגים ומרקים.
חליטה של שמיר משמשת לטיפול בכאבי בטן והפרעות עיכול, בעיקר אצל ילדים ותינוקות.
זעתר
תבלין נפוץ במטבח הערבי, משמש כתוספת לסלטים וכתיבול ללחמים ומאפים.
מסייע בטיפול בדלקות גרון, הצטננות וכאבי בטן.
טימין/ קורנית
צמח תבלין, משמש להכנת תבשילי קדרה, דגים, בשר וירקות. נחשב כמועיל בהקלה על שיעולים לחים, עייפות כללית, מסייע לפעילות מעיים.
לואיזה
צמח תבלין. מסייע בטיפול בהפרעות במערכת העיכול, דלקות גרון ודלקות בדרכי השתן. משמש להכנת תה בעיקר.
בזיליקום/ ריחן
צמח תבלין. משמש להכנת תבשילים, פשטידות, רטבים, פיצות ועוד. מסייע לשיפור זרימת הדם והעיכול, שיעול, דלקות גרון, מחלות עור, פצעים ואקזמה.