ביריאני צמחוני – מתכון השפית סרנדה דילבסקי

%d7%91%d7%99%d7%a8%d7%99%d7%99%d7%90%d7%a0%d7%99

ומרי גלם-3 כוסות אורז בסמתי,5 ביצים,2 בצל אדום,5 סמ ג'ינג'ר,4 שיני שום,150 גרם שעועית ירוקה,חצי כוס אפונה,1 גזר,חצי צרור נענע,חצי צרור כוסברה,כוס יוגורט,1 כוכב אניס,1 מקל קינמון,1 הל שחור,חצי כוס שמן קוקוס.

מוצרי נפטון-כוס תערובת תיבול לביריאני,2 כפות ביריאני מסלה,כף אבקת צ'ילי,כף זרעי אניס,כף זרעי קימל,כף אבקת כורכום.

כלים-סיר בינוני עם מכסה,סיר בינוני ללא מכסה,מחבת טפלון בינונית,קרש חיתוך,כף גדולה,כף מחוררת,2 קעריות בינוניות,קערית קטנה,סכין.

אופן הכנה-

שלב 1-לשטוף אורז ולשפוך לסיר,להוסיף תערובת תיבול לביריאני,להוסיף 4.5 כוסות מים,להוסיף כוכב אניס מקל קינמון והל שחור,לבשל עד שהאורז מוכן 15-20 דקות,בסיר נפרדת להוסיף 5 ביצים ומים,כפית מלח,לבשל עד שהביצים קשות 17-20 דקות,לחתוך בצל וג'ינג'ר לרצועות דקות,לחתוך שום לעיגולים,לקצוץ כוסברה ונענע.

שלב 2-במחבת נפרדת להוסיף שמן,להוסיף זרעים,שהזרעים מתחילים לפצפץ להוסיף בצל סגול,לבשל 4 דקות,להוסיף שום וג'ינג'ר,לבשל 2 דקות,להוסיף שעועית ירוקה ואפונה,להוסיף שאר התבלינים ומלח,לבשל 2-3 דקות,להניח בצד.

שלב 3-במחבת להוסיף 2 כפות שמן קוקוס,חצי כפית כורכום,חצי כפית אבקת צ'ילי,שהשמן מתחמם לקלף ולחתוך לחצי ביצים,להניח את הביצים במחבת שהצד של החלמון כלפי מטה,לבשל 4 דקות,להפוך,לבשל 2 דקות,להניח על נייר סופג בצד.

הרכבת המנה-בסיר נפרדת ,לשמן דפנות עם שמן קוקוס,להוסיף שכבה בינונית של אורז,שכבה של ירקות,לחזור על הפעולה ליצירת שכבות,לפזר כוסברה ונענע,להכניס לתנור 5-7 דקות בחום 200 מעלות,להוסיף ביצים מלמעלה.

מתכון השפית סרנדה דילבסקיbiryani

TAGS: