דג דניס בשלמותו מבושל ברוטב אניס מתכון השף צ'רלי פדידה

דניס-2

דג דניס בשלמותו מבושל ברוטב אניס , שומר ושמיר מוגש עם כוס שאט של ערק ותותים

מתכון עבור 2 סועדים 

מצרכים למילוי הדג : 

100 גרם שמיר

1 שן שום קצוצה

ריסוס קל של שמן זית

מלח אטלנטי מתובל

4פרוסות לימון טרי

מצרכים :

2 דגי דניס נקיים מקשקשים, בתן וסנפירים

1 שומר בינוני שטוף וחתוך לרצועות דקות ללא הליבה                                                melach-yam

1/2 גרם זעפרן

1 בצל קטן קלוף וחתך לרצועות דקות

2 שיני שום קלופים וקצוצים

ספרי שמן זית של פאם

1 עגבנייה קלופה וחתוכה לקוביות

1 כף ביצי סלמון

2 כפות עירית קצוצה

6 כפות מיץ לימון סחוט טרי

1/2 כוס ערק או פסטיס או פרנו

1 כוכב אניס

1/2 כפית זרעי שומר

אופן הכנת מילוי הדג  :

 מיבשים , מנגבים את הדג בנייר סופג

  1. מתבלים פותחים בעזרת הידיים את בתן הדג ומתבלים במלח אטלנטי מתובל , פלפל שחור טרי , שן שום , פרוסות לימון וצרור שמיר 3. מחממים מחבת עם תחתית עבה ודפנות גבוהות מעט מתיזים שמן זית ל 5 שניות ומתחילים בצריבת הדג משני צידו עד לצבע זהוב , מוציאים בעזרת פלטה ומניחים בצד
  2. אל אותה מחבת מתיזים שוב חמש שניות של שמן זית ומתחילים בטיגון הבצל , שום , שומר , כוכב אניס , זרעי שומר , זעפרן ומטגנים למשך כ 7 עד 10 דקות על להבה נמוכה כדי להוציא את מירב הטעמים מהמצרכים ,

לאחר האידוי / טיגון קל מוסיפים כף קמח ומערבבים היטב ( להסמכה )

  1. מוסיפים את שאר הנוזלים , ערק  , מיץ לימון , מים ומערבבים היטב
  2. מוסיפים את הדגי דניס שתבלנו וצברנו קודם אל הרוטב ומבשלים כ 20 דקות על להבה בינונית
  3. לאחר שהדג מבושל ומוכן מוציאים מהסיר אל צלחת הגשה  ומשלימים את הרוטב עם עירית קצוצה , ביצי

סלמון,  קוביות עגבניות  ויוצקים על הדג .

חומרים לקוקטייל ערק ותותים :

חומרים לכוס אחת:
3 תותים חתוכים לקוביות

3 כפיות סוכר חום
40 מ"ל עראק

4 עלי נענע קצוצות

TAGS: