דג דניס בשלמותו מבושל ברוטב אניס מתכון השף צ'רלי פדידה
דג דניס בשלמותו מבושל ברוטב אניס , שומר ושמיר מוגש עם כוס שאט של ערק ותותים
מתכון עבור 2 סועדים
מצרכים למילוי הדג :
100 גרם שמיר
1 שן שום קצוצה
ריסוס קל של שמן זית
מלח אטלנטי מתובל
4פרוסות לימון טרי
מצרכים :
2 דגי דניס נקיים מקשקשים, בתן וסנפירים
1 שומר בינוני שטוף וחתוך לרצועות דקות ללא הליבה
1/2 גרם זעפרן
1 בצל קטן קלוף וחתך לרצועות דקות
2 שיני שום קלופים וקצוצים
ספרי שמן זית של פאם
1 עגבנייה קלופה וחתוכה לקוביות
1 כף ביצי סלמון
2 כפות עירית קצוצה
6 כפות מיץ לימון סחוט טרי
1/2 כוס ערק או פסטיס או פרנו
1 כוכב אניס
1/2 כפית זרעי שומר
אופן הכנת מילוי הדג :
מיבשים , מנגבים את הדג בנייר סופג
- מתבלים פותחים בעזרת הידיים את בתן הדג ומתבלים במלח אטלנטי מתובל , פלפל שחור טרי , שן שום , פרוסות לימון וצרור שמיר 3. מחממים מחבת עם תחתית עבה ודפנות גבוהות מעט מתיזים שמן זית ל 5 שניות ומתחילים בצריבת הדג משני צידו עד לצבע זהוב , מוציאים בעזרת פלטה ומניחים בצד
- אל אותה מחבת מתיזים שוב חמש שניות של שמן זית ומתחילים בטיגון הבצל , שום , שומר , כוכב אניס , זרעי שומר , זעפרן ומטגנים למשך כ 7 עד 10 דקות על להבה נמוכה כדי להוציא את מירב הטעמים מהמצרכים ,
לאחר האידוי / טיגון קל מוסיפים כף קמח ומערבבים היטב ( להסמכה )
- מוסיפים את שאר הנוזלים , ערק , מיץ לימון , מים ומערבבים היטב
- מוסיפים את הדגי דניס שתבלנו וצברנו קודם אל הרוטב ומבשלים כ 20 דקות על להבה בינונית
- לאחר שהדג מבושל ומוכן מוציאים מהסיר אל צלחת הגשה ומשלימים את הרוטב עם עירית קצוצה , ביצי
סלמון, קוביות עגבניות ויוצקים על הדג .
חומרים לקוקטייל ערק ותותים :
חומרים לכוס אחת:
3 תותים חתוכים לקוביות
3 כפיות סוכר חום
40 מ"ל עראק
4 עלי נענע קצוצות