לביבות תירס מעולות עם שדרוגים
1. קחו 3 כוסות דחוסות של תירס (קפוא מופשר או מקופסה)
וטחנו בבלנדר מוט 2 כוסות ממנו.
2. בקערה ערבבו את התירס הטחון והשלם, 2 ביצים טרופות, 3 כפות קמח
(אפשר מלא) וכף קמח תירס (מוסיף המון טעם ומרקם) או סולת.
תבלו במלח ופלפל לבן טחון.
3. ועכשיו השדרוגים (בחרו אחד או שלבו כמה):
* חצי כוס גבינה מגוררת או פטה מפוררת
* פפריקה הונגרית או פפריקה חריפה (חצי כפית)
* תערובת תיבול "על האש ברביקיו" לסגנון "טקס-מקס"(חצי כפית)
* צ'ילי טחון ללביבות בסגנון מקסיקני
* כפית ממרח סחוג אדום ללביבות פיקניות במיוחד
4. מחממים שמן במחבת (לא לטיגון עמוק) וכשהשמן חם לוקחים כף מהבלילה ומניחים אותה במחבת. מטגנים כך כמה לביבות 2-3 דקות עד שמזהיב ואז הופכים ומטגנים כמה דקות נוספות.
5. מוציאים מהמחבת לנייר סופג ומגישים חם עם מטבל יוגורט (מתכון בפוסט הבא)
חנוכה שמח!