סושי
המצרכים:
3 כוסות אורז עגול
כוסות מים
10 כפות חומץ אורז
5 כפות סוכר
2/3 כפית מלח
החומרים למילוי:
רוטב סויה מבית נפטון
1 כוס אורז מוכן לסושי
2 עלי נורי
250 גר' סלמון טרי
שומשום שחור
צנונית/אבוקדו/בצל ירוק/ מלפפונים/פלפלים ועוד.
להגשה:
ווואסבי, גי'נג'ר כבוש, מחצלת
אופן ההכנה
שוטפים את האורז העגול תחת מים זורמים עד קבלת מים צלולים.
מניחים את האורז במים, מדליקים את האש ומביאים לרתיחה.
מנמיכים את האש ומבשלים 15 דקות, ממתינים כ 25-30 דקות עם סיר מכוסה.
במקביל שמים את שאר החומרים בקערת עץ ומעבירים את האורז לתוכה. מערבבים את האורז ומכסים במטלית לחה.
להגשה: את עלה הנורי מניחים על מחצלת, לוקחים חופן קטן של אורז ומשטחים אותו היטב.מניחים מעל סלמון, מעטרים בעדינות בירק , מגלגלים, מהדקים ופורסים . מניחים לצד קערית סויה, ג'ינג'ר וואסבי ומגישים .