סרדינים בסלסת עגבניות,זיתים,פלפל חריף ועשבי תיבול מתכון השף צ'רלי פדידה
מתכון ל- 4 סועדים:
מצרכיםלדגים :
600 גרם סרדינים
3 כפות שמן זית
מלח ים
פלפל גרוס טרי
מצרכים לסלסה
8-10 זיתי קלמטה מגולענים וחתוכים גס
6 כפותשמן זית •
מיץ מלימון טרי •
1 עגבנייה קלופה וחתוכה לקוביות
עשבי תיבול-
פטרוזיליה קצוצה,נענע,בזיליקום
1 שן שום קצוצה
תבלינים:
פלפל שאטה, פלפל שחור,כמון,כורכום,פפריקה
מלח
- מנקים את הסרדינים מקשקשים ובטן ושוטפים היטב.
- מנגבים בעזרת נייר סופג ומתבלים במלח , פלפל , שמן זית
- מניחים את הסרדינים במחבת או רשת על גריל / פלנצ׳ה וצורבים את הדגים בחום גבוה
אופן הכנת הסלסה:
מערבבים בקערה זיתים , עגבניות , עשבי תיבול (פטרוזיליה,נענע,בזיליקום )שמן זית ומיץ מלימון אחד.
מתבלים במלח , ובתבלינים : פלפל שאטה,פלפל שחור,כמון ,כורכום ופפריקה ומערבבים עד להתמזגות טעמים ומניחים בצד
אופן הרכבת המנה :
על מחבת יוצקים מעל הסרדינים את סלסת העגבניות וזיתים העשירה , בוזקים שמן זית בנדיבות ומגישים
מומלץ לנגב עם פיתה טרייה