סרדינים בסלסת עגבניות,זיתים,פלפל חריף ועשבי תיבול מתכון השף צ'רלי פדידה

Doc6

מתכון ל- 4 סועדים:

מצרכיםלדגים :

600 גרם סרדינים

3 כפות שמן זית

מלח ים

פלפל גרוס טרי

מצרכים לסלסה

8-10 זיתי קלמטה מגולענים וחתוכים גס

6 כפותשמן זית •

מיץ מלימון טרי •

1 עגבנייה קלופה וחתוכה לקוביות

עשבי תיבול-

פטרוזיליה קצוצה,נענע,בזיליקום

1 שן שום קצוצה

תבלינים:

פלפל שאטה, פלפל שחור,כמון,כורכום,פפריקה

מלח

אופן הכנת הסרדיניםmatchenot

  1. מנקים את הסרדינים מקשקשים ובטן ושוטפים היטב.
  2. מנגבים בעזרת נייר סופג ומתבלים במלח , פלפל , שמן זית
  3. מניחים את הסרדינים במחבת או רשת על גריל / פלנצ׳ה וצורבים את הדגים בחום גבוה

 אופן הכנת הסלסה:

מערבבים בקערה זיתים , עגבניות , עשבי תיבול (פטרוזיליה,נענע,בזיליקום )שמן זית ומיץ מלימון אחד.

מתבלים במלח , ובתבלינים : פלפל שאטה,פלפל שחור,כמון ,כורכום ופפריקה ומערבבים עד להתמזגות טעמים ומניחים בצד

אופן הרכבת המנה :

על מחבת יוצקים מעל הסרדינים את סלסת העגבניות וזיתים העשירה , בוזקים שמן זית בנדיבות ומגישים

מומלץ לנגב עם פיתה טרייה

TAGS: