פורל מאודה עם תבלינים ים תיכוניים מתכון השף צ'רלי פדידה

forel

פורל מאודה עם תבלינים ים תיכוניים מוגש על סלט חמים של אצות ים וירקות גינה

מצרכים ל 4 סועדים

סיר אידוי או סיר קוסקוס ביתי

2 דגי פורל ורוד מפולטים ונקיים מאדרות ועור  ( מומלץ להוציא עם פנצטה גם את האדרות לאורך הפילה )

תבלינים עבור הדג :

מלח ים אטלנטי מתובל

פלפל ארבע עונות שלם גרוס במקום

1 כפית כמון

½ כפית פפריקה מרוקאית מעושנת

התזה למשך כ 5 שניות בתרסיס שמן זית של פאם

מצרכים לסלט חמים של אצות ים וחצילים:

6 קפסולות שטופות היטב

2 צנוניות חתוכות לפרוסות דקיקות

חצי בצל סגול קלוף וחתוך לרצועות דקיקות

6 עגבניות שרי צהובות

חצי לימון

6 כפות שמן זית

פלפל שחור גרוס טרי

אופן הכנת הדג :

לאחר פילוט הדג  מתבלים בתבלינים חותכים ל 3 רצועות שוות לכל הורכו ויוצרים צמא או פרח , מחממים סיר אידוי עם מים וכאשר המים רותחים מניחים על גבי הרשת העליונה את הדג כאשר הרשת העליונה משומנת עם ספיר שמן זית של פאם ומבשלים למשך כ 7 דקות

arba-onot

בזמן שהפורל בסיר האידוי מערבבים את כל מצרכי הסלט ומתבלים במיץ לימון , שמן זית ופלפל שחור ומניחים בתחתית הצלחת וכשהדג מוכן מניחים מעל ומגישים

חשוב לציין כי האצות ים קצת מלוחות לכן לא צריך להוסיף מלח ואם הם יותר מידי מלוחות לימון ינטרל את המלח

 

 

 

TAGS: