פילה אמנון (מושט) עשוי על גריל מוגש עם רוטב צ'רמלה מרוקאי וסלט ירוק – מתכון השף צ'רלי פדידה

פילה אמנון

מצרכים עבור 4 סועדים

מצרכים עבור הדג :

2 מושטים נקיים מקשקשים , בתן , ומפולטים

½ כפית מלח

תערובת טוסקנה

6 כפות שמן זית

מצרכים לרוטב צ'רמלה :toscanaatlanti

6 פלפלים שושקה  ארוכים ומיובשים מושרים במים עש לריכוך ונקיים מזרעים

2 שיני שום קצוצות

1 כפית כמון

2 כפיות פפריקה מעושנת

1 כוס שמן קנולה

1/3 כוס חומץ

1 כף רסק עגבניות

מלח לפי הטעם שלכם

אופן הכנת הרוטב צ'רמלה :

אל מעבד מזון מכניסים את הפלפלים , שום , תבלינים , שמן וחומץ וטוחנים עד לקבלת רוטב עם מרקם אדום ומניחים בצד

אופן הכנת הדג :

ממלאים קערה עם מים קרים ומלח , טוימים את המים ובודקים כי יש מספיק מליחות ומכניסים את הדגים להשריה של כמה דקות , מוציאים מהמי מלח ומנגבים היטב .

מתבלים את פילה הדגים ב תערובת תבלינים טוסקנה ומעט שמן ומניחים על גריל עם גחלים לוחשות ומתחילים מצד העור  למשך 3 דקות מכל צד .

מצרכים לסלט עשבי תיבול ובצל

100 גרם כוסברה

100 גרם נענע

100 גרם עלי סלרי

100 גרם פטרוזיליה

1 לימון עבור מיץ

6 כפות שמן זית

מלח ים אטלנטי מתובל של נפטון

פלפל ארבע עונות

קשיו קלוי וגרוס

אופן הכנת הסלט :

קוצצים גס את כל המצרכים ומערבבים עם מיץ לימון , שמן זית , מלח ופלפל

מפזרים מעל קשיו גרוס ומגישים

TAGS: